Vanliga frågor

Chiafrön

Varför är chiafrön så hälsosamma?


Chiafrön är bland det mest näringsrika du kan stoppa i dig. De är fyllda med Omega-3 som är bra för både hjärta och hjärna. Chiafrön innehåller 8 gånger mer Omega-3 än lax, 6 gånger mer kalcium än mjölk och dubbelt så mycket kalium än banan. Dessutom innehåller chia både fiber och protein! Varje flaska Hello Chia innehåller 8,7 gram chiafrön vilket motsvarar ungefär 50 % av rekommenderat dagligt intag av Omega-3 enligt Livsmedelsverket.
Hur smakar chiafrön?


Chiafrön har en neutral smak och passar därför utmärkt i de flesta recept.
Var växer chiafrön?


Från början växte chiafrön i Mexico och Guatemala. Nuförtiden växer chiafrön i stora delar av Central- och Sydamerika och i sydöstra Asien. Chia kallas även Salvia Hispanica som är en kransblommig växtart och som ingår i salviasläktet.
Hur mycket chiafrön är säkert att få i sig?


Njut av Hello Chia så mycket du bara vill. Chiafrön är fyllda med hälsosam Omega-3, fiber, växtbaserad protein, mineraler och antioxidanter. Drick och njut!
Behöver chiafrön vara malda?


Nej! Till skillnad från linfrön har inte chiafrön hårt skal och behöver därför inte vara malda för att näringen ska tas upp av kroppen.

Hello Chia

När passar det bäst att dricka Hello Chia?


Närsomhelst! Hello Chia passar utmärkt för alla dagens tillfällen oavsett om det är som mellanmål eller bara till att avnjutas som kall och törstsläckande dryck. Här är några förslag när det passar:

-på morgonen istället för kaffe eller te

- under dagen när du behöver energi

-med eller utan måltider för att kontrollera aptiten

-någon timme före fysisk aktivitet för att få igång kroppen

-direkt efter fysisk aktivitet för att återhämta kroppen och ladda om

-på kvällen som dessert eller istället för ohälsosamma snacks
Innehåller Hello Chia koffein?


Hello Chia är:

-fri från koffein

-fri från gluten

-fri från tillsatt socker

-fri från tillsatser

-vegansk

-godast när den är kyld
Behöver min Hello Chia vara i kylskåpet?


Hello Chia är godast när den är kyld. Öppnad flaska bör därför förvaras i kylskåp för att bibehålla dryckens integritet, goda smak och höga kvalitet. Oöppnad flaska behöver däremot inte vistas i kylskåpet.
Är Hello Chia pastöriserad?


Ja. För att drycken ska vara hälsosam och hålla över tid, har den genomgått en minimal pastörisering för att bevara chiafrönens näringsrika innehåll. På så sätt kan vi också veta att varje flaska smakar på det sätt vi vill att den ska smaka och alltid färdig att dricka direkt från flaskan.
Hur mycket chia finns i varje flaska?


Varje flaska Hello Chia innehåller 8,7 gram chiafrön. Detta motsvarar ca 3,2 % av flaskans innehåll. Det innebär också att för varje flaska du dricker får du i dig ca 1530 mg Omega-3 och 500 mg Omega-6.
Vad är Hello Chia?


Hello Chia är en uppfriskande och växtbaserad chiadryck. Hello Chia passar utmärkt för alla dagens tillfällen oavsett om det är som mellanmål eller bara till att avnjutas som kall och törstsläckande dryck.
Chiafrön är en växtbaserad källa som erbjuder fibrer, omega 3, protein, samt antioxidanter. I kombination med 4 noggrant utvalda smaker kommer Hello Chia till liv. Prova gärna dig fram och låt oss veta vilken smak som är favorit.
Resultatet är supergott, utan några tillsatser.
Njut!

Övrigt

Har du en fråga som inte besvarats här?


Kontakta oss på info@hellochia.se eller fyll i kontaktformuläret så gör vi vårt bästa med att svara så fort det bara går.